Uitslag Kring Speedo Finales, 12 en 13 juni in Roosendaal

Zaterdag 12 en zondag 13 juni werden in Roosendaal de Kring Speedo Finales 2010 gezwommen. Dit zijn de Brabantse Kampioenschappen voor minioren. Namens Neptunus '58 hadden zich drie zwemsters geplaatst voor deze wedstrijd: Indy (2001) en Kyra (1999) Jongman en Anouk van Os (1999).

Indy was erg succesvol, met vier medailles in vijf starts. Op de eerste dag verbeterde ze haar persoonlijke record op de 100 vrij uit maart dit jaar met zes seconden. Hiermee eindigde ze als vijfde. De tweede afstand van Indy was de 100 school. Ze keerde na 50 meter als tweede, en wist die plaats vast te houden in het tweede deel van de race, waardoor ze de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Zondag was Indy als snelste ingeschreven op de 50 meter vlinderslag. Ze wist die plaats ook vast te houden en haar gouden tijd was een verbetering van haar pr met bijna twee seconden, en tevens binnen de limiet voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen volgend seizoen. Op de 100 rug was ze 3,5 seconden sneller dan ooit, en verbeterde daarmee ook het clubrecord wat op naam van Bente van Bergen stond. Het leverde haar de zilveren medaille op. Op de slotafstand, de 100 meter wisselslag, veroverde ze haar derde zilveren medaille.

Kyra startte eveneens op vijf afstanden. De eerste dag was erg zwaar, met de 200 wissel, 100 vrij en 100 vlinder! Op de 200 wissel verbeterde ze haar pr met drie seconden en eindigde ze als twaalfde. Ook op de 100 vrij bezette ze die plaats, dankzij een verbetering van een seconde. Ze sloot de eerste dag af met de 100 vlinder. Ze opende beduidend langzamer dan de vorige keer toen ze deze afstand (en haar pr) zwom, maar dit leverde haar echter wel winst in het tweede deel op, want ze dook bijna een seconde onder haar beste tijd. Ze tikte als achtste aan. De tijd van Kyra is ook binnen de richttijd voor de Jaargang finale, de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren. Ze mag nu ingeschreven worden voor deze wedstrijd, maar slechts de snelste 24 zwemmers uit heel Nederland zullen ook daadwerkelijk mogen starten tijdens dit officieuze NK. Zondag ging Kyra van start op de 100 rug, en verpulverde haar beste tijd. Ze was maar liefst zeven seconden sneller dan ooit, en was ruim binnen de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Ze tikte als elfde aan. Ze sloot de Speedo Finales af met de langste afstand voor Speedo-zwemmers, de 400 meter vrije slag. Ze was vooraf een beetje zenuwachtig of ze wel goed zou tellen, maar het ging uitstekend. Na een mooie vlakke race ging ze in de laatste 100 meter nog versnellen. Ze tikte twaalf seconden onder haar oude toptijd aan en eindigde als veertiende. De tijd na 200 meter was bijna twee seconden sneller dan haar oude pr.

Anouk van Os had zich geplaatst op de 100 meter schoolslag. Op haar enige afstand ging ze vol gas van start, wat na 50 meter resulteerde in een pr van meer dan een seconde. Ze bleef technisch goed zwemmen en finishte maar liefst vijf seconden sneller dan ooit! Ze bleef slechts twee seconden boven de BWK-limiet. Anouk eindigde als achtste.